Nyhetsbrev april 2010

50 000 ton påsar med biogas går upp i rök

De flesta hushåll källsorterar – men skulle göra det i ännu högre grad med bättre insamlingssystem. En analys av nio ton hushållssopor visar dessutom att hälften av det som hamnar i soppåsen skulle kunna bli biogas om det sorterades rätt.
Läs mer

Danderyd vill samla in mer farligt avfall…

Farligt avfall och elektronik är viktigast att hålla utanför soppåsen. I Danderyd har man inte varit riktigt nöjda med de mängder som kommit in via miljöstationerna. Därför prövar man nu en ny väg.
Läs mer

…och Solna kör dubbelt

I Solna har man länge haft en mobil insamling av farligt avfall och elektronik, men nu kommer det två bilar till varje stopp.
Läs mer

Solna och Järfälla nominerade till SAKABs AllFA-pris

Solna och Järfälla är bland de bästa kommunerna i Sverige på att ta hand om hushållens farliga avfall. Därför har de nominerats av SAKAB och Avfall Sverige till SAKABs AllFA-pris 2010.
Läs mer

Nya aktiviteter och delmål för avfallsplanen

Under den s k  kontaktmannakonferensen i mars träffades de tjänstemän från kommunerna och SÖRAB som arbetar aktivt med avfallsplanen för att diskutera vad som ska göras år 2011 för att nå alla avfallsplanens delmål.
Läs mer

Utmaning till tusen

Under 2009 togs en kommunikationsplan fram för att leda SÖRAB och kommunerna i förankringen av avfallsplanen. Det var kommunikationskonsulter från Gullers Grupp som tog fram planen och gav kommunerna och SÖRAB en rejäl utmaning.
Läs mer

Åtgärder mot sopkaos

För inte så länge sedan kunde vi läsa i pressen om kaoset med sophämtningen i Stockholm.
Dåligt samarbete mellan kommunen och entreprenörerna kring arbetsmiljöfrågor var den bakomliggande orsaken. I SÖRAB-kommunerna arbetas det en hel del med dessa frågor för att i möjligaste mån undvika sopkaos.
Läs mer

Ny skyltning på återvinningscentralerna

För att nå avfallsplanens ambitiösa mål att öka materialåtervinningen till minst 50% har SÖRAB gjort en del ändringar i skyltningen på återvinningscentralerna.
Läs mer

Sverige prisat i Bryssel

Ett svenskt initiativ vann pris för bästa projekt under Europa minskar avfallet-veckan.
Läs mer

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår