Danderyd vill samla
in mer farligt avfall…

Farligt avfall och elektronik är viktigast att hålla utanför soppåsen. I Danderyd har man inte varit riktigt nöjda med de mängder som kommit in via miljöstationerna. Därför prövar man nu en ny väg…

För att förenkla och få fler att sortera ut farligt avfall och elektronikavfall kommer vi att komplettera våra miljöstationer med en s.k. rullande miljöbil. Bilen kommer att köra efter ett fast schema och ha tre uppställningsplatser i kommunen, berättar Carina Erlandsson (m), ordförande i tekniska nämnden.

I höstas genomfördes en insamlingskampanj i samarbete med Naturskyddsföreningen i Danderyd. Under en lördag stod en lastbil och tog emot el-avfall på olika platser i kommunen. Danderydsborna är duktiga på att sortera och mer än 6 ton el-avfall samlades in på bara några timmar.

-Vi tror att viljan att sortera ut det farliga avfallet är stort, om vi bara kan erbjuda ett bra och enkelt sätt att sedan bli av med det. Jag tror verkligen på det här med miljöbilen, fortsätter Carina Erlandsson.

Läs mer på Danderyd kommuns webbsida >>

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår