Norrortsupphandlare mer
upplysta om avfall

Upphandlarna i regionen tar avfallsplanen på största allvar och bjöd in Ingrid Olsson från SÖRAB på sitt senaste nätverksmöte.

SÖRAB höll i en workshop för ägarkommunernas upphandlare under försommaren. Detta med anledning av att avfallsplanen innehåller två delmål som direkt påverkar kommunernas upphandlingar:
  • År 2012 ska minskning av avfallsmängden finnas med i kommunernas och SÖRABs upphandlingar.
  • År 2012 ska minskning av farligt avfall finnas med i kommunernas och SÖRABs upphandlingar av varor och tjänster.
Upphandlarna kände sig därefter sugna på att höra mer om avfall och regler kring detta. Ingrid Olsson, miljö- och utvecklingschef på SÖRAB, bjöds därför in till en nätverksträff där upphandlare från hela norrort deltog.

Arbetet med att införliva avfallsplanens mål i upphandlingsrutinerna pågår för fullt i ägarkommunerna. Till exempel har Vallentuna kommun lagt till följande text i sin nyreviderade policy för upphandling: ”Vallentuna kommun ska vid upphandlingar ta hänsyn till Avfallsplanen, minska avfallsmängden / minska farligt avfall.”

Under våren 2011 kommer SÖRAB att genomföra ytterligare en träff med upphandlarna i ägarkommunerna för erfarenhetsutbyte och vidare diskussioner kring dessa frågor.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår