Nytt informationsmaterial
om farligt avfall

Att sprida kunskap kring avfall är en av kommunernas och SÖRABs viktigaste uppgifter. Många av målen i Avfallsplanen är just kunskapsmål. Nu finns det nytt informationsmaterial om bland annat farligt avfall.

Broschyren ”Byggavfall – Information om bygg- och rivningsavfall till dig som renoverar och bygger om hemma” finns nu i ny reviderad upplaga. Den finns att beställa på SÖRABs webbsida eller ladda ner som pdf. Inom kort kommer den översatt på engelska, ryska och polska. Broschyren brukar distribueras ut till de stora byggmarknaderna samt delas ut i samband med bygglovsansökningar.

”Farligt avfall från företag” är en annan broschyr som håller på att uppdateras och beräknas vara färdig inom kort. Den finns också att beställas på SÖRABs webbsida eller laddas ner som pdf.

Broschyrerna ”Smittförande avfall och läkemedel” och ”Här kan du lämna ditt farliga avfall” vilken distribueras ut till apotek kommer ses över och uppdateras efter nyår.

SÖRABs nya skolmaterial ”Sophias sopskola”, som lanseras på webben och i skolorna efter jullovet, innehåller information kring farligt avfall och alla andra sopfraktioner som kan tänkas uppstå på skolan eller i hemmet.

Avfall Sveriges nya webbaserade utbildningsmaterial ”Sopskolan” fokuserar på farligt avfall och el-avfall. Till jul utökas det med information om materialåtervinning. SÖRAB har haft en representant med i referensgruppen vid framtagandet av utbildningsmaterialet.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår