Populära tygkassar och tips
för att minska matsvinn

Vecka 47 var det fokus på avfallsminimering runtom i landet och i Europa då kampanjen Europa minskar avfallet gick av stapeln för andra året i rad. I SÖRAB-kommunerna delades det ut tusentals tygkassar med budskapet ”Våga vägra plastkasse” som mottogs med glada tillrop.

Tygkassarna delades ut i olika shoppingcentrum i regionen under veckan. Det var en rykande åtgång på dem och budskapet togs oftast emot med förtjusning. Folk gjorde tummen upp och tog sig tid att komma tillbaka för att säga något positivt. –Det var jätteroligt att få det bemötandet, säger Beatrice Tjärnhell, projektansvarig på SÖRAB.

Även på andra håll i kommunerna pågick olika aktiviteter kring avfallsminimering under veckan. Till exempel ställde biblioteken i Vallentuna, Upplands Väsby och Lidingö ut böcker på temat minska avfallet och ökat återbruk. Flera skolor i regionen jobbar med att minska matsvinnet. Täby kommun anordnade ett välbesökt seminarium för BioGAStronomer, dvs verksamheter som sorterar ut sitt matavfall och får det hämtat via den så kallade Gröna linjen. Under det seminariet framkom en hel del bra tips på hur man kan minska matsvinnet, berättar Kristina Magnell avfallsansvarig i Täby.

Till tipsen »

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår