Nyhetsbrev juni 2010

Järfälla kommun bäst i Sverige på farligt avfall

Av tio nominerade kommuner fick Järfälla SAKABs AllFA-pris som bästa kommun på farligt avfall. Vinnaren presenterades den 1 juni på Avfall Sveriges årsmöte i Piteå.
Läs mer

Nu blir utsorterat matavfall biogas

Sedan den 1 juni blir utsorterat matavfall från SÖRAB-regionen biogas. Rötning av avfallet har upphandlats fram till utgången av 2012.
Läs mer

Avfallstrenden 2010: Minskade avfallsmängder och ökad återvinning under 2009

2009 minskade mängden hushållsavfall med nära fem procent jämfört med året innan, visar ny statistik från Avfall Sverige.
Läs mer

Många kan dra sitt strå till stacken

Planerare, upphandlare, kostansvariga, lärare, politiker, ledningsgrupper, med flera. Många är de nyckelpersoner i kommunerna som har en viktig roll i framtidens hållbara avfallshantering i regionen.
Läs mer

Kommunernas planerare kan bädda för hållbar avfallshantering

Planerare, de som ger bygglov och andra som har viktiga roller i samhällsutvecklingen har i avfallsplanearbetet identifierats som viktiga för att nå uppsatta mål.
Läs mer

Kommunernas upphandlare i fokus

För att nå målen i avfallsplanen krävs insatser från funktioner som kanske inte varit inblandade i avfallsområdet tidigare. Nu har kommunernas upphandlare blivit varse sin viktiga roll i vårt arbete mot minskade avfallsmängder och en giftfri miljö.
Läs mer

ÅVC-kort för hushållen?

Är det möjligt med ett samordnat kortsystem som ger invånarna tillträde till regionens återvinningscentraler? Inom STAR (Stockholmsregionens avfallsråd) utreds just nu om och hur det är genomförbart.
Läs mer

Äntligen tar återbruket fart i regionen

Helgen 5-6 juni var det start för SÖRABs Återbrukshelg på återvinningscentralen i Upplands Väsby. En aktivitet som återkommer den första helgen varje månad framöver.
Läs mer

Miljödomstolen gjorde syn på Lidingö

I nästan 10 år har SÖRAB arbetat för att få en permanent plats för en återvinningscentral på Lidingö. Miljödomstolen ska nu säga sitt i det överklagade beslutet att förlägga en återvinningscentral i industriområdet i Stockby.
Läs mer

Återvinningshelg med El-Kretsen 24-25 september

Stor nationell kampanj den sista helgen i september med fokus på el-avfall.
Läs mer

Smarta systemlösningar för hållbara städer i Almedalen

För fjärde året i rad planerar Avfall Sverige att arrangera seminarium i Almedalen.
Läs mer

Tröjor av återvunna plast flaskor i fotbolls-VM

11 juni startade fotbolls VM i Sydafrika.  I ett försök att göra turneringen mer miljövänlig har 9 av de 32 lagen matchtröjor gjorda av 100% återvunnen polyester.
Läs mer

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår