Äntligen tar återbruket fart i regionen

Helgen 5-6 juni var det start för SÖRABs Återbrukshelg på återvinningscentralen i Upplands Väsby. En aktivitet som återkommer den första helgen varje månad framöver.

I avfallsplanen finns tydliga mål om att minska avfallsmängderna och öka återbruket i regionen. – Det har också varit ett återkommande önskemål från många kommuninvånare och framförallt besökare på återvinningscentralen, att vi ska kunna erbjuda att många fina saker som slängs istället ska kunna tas till vara, säger Beatrice Tjärnhell, projektledare på SÖRAB. Problemet är att vi har platsbrist på de befintliga återvinningscentralerna. Men nu provar vi om det kan fungera med en mobil lösning.

Återbrukshelgerna sker i samarbete med Myrorna. De är då på plats på Smedby med en lastbil dit besökarna kan skänka sina användbara prylar. Återbruket kommer att testas året ut och blir det framgångsrikt är det inte omöjligt att återbrukshelgerna ökar.

Planer finns även på att testa med en återbrukscontainer på återvinningscentralen i Järfälla. Vid nyetableringar finns självfallet en plats för återbruk inritat på ritningen, som på Lidingö, där SÖRAB väntar på att få tillstånd att bygga en ny ÅVC.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår