Miljödomstolen gjorde syn på Lidingö

I nästan 10 år har SÖRAB arbetat för att få en permanent plats för en återvinningscentral på Lidingö. Miljödomstolen ska nu säga sitt i det överklagade beslutet att förlägga en återvinningscentral i industriområdet i Stockby.

Såväl SÖRAB som boende i närheten av området har överklagat Miljöprövningsdelegationen beslut. Boende i närheten av industriområdet förordar att anläggningen förläggs på annan plats på Lidingö, Södergarn. SÖRAB har överklagat beslutet för att delegationen inte medgav flisning av trädgårdsavfall några dagar per år eftersom anläggningen gränsar till ett naturreservat. De som vill ha anläggningen på annan plats hade framfört att man vill att domstolen skulle göra syn på platsen. Detta skedde den 9 juni. Inga argument för det ena eller andra fick framföras vid synen, då sådant ska ske skriftigt till domstolen. Vid synen meddelades att dom i ärendet ska kunna komma före semestrarna i år.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår