Nyhetsbrev oktober 2010

Tema: Människan i centrum

År 2020 ska avfallshantering utgå från människans behov och vara anpassad både till den som lämnar och hämtar avfall.
Läs mer

Kartläggning över arbetsmiljöproblem för sophämtningspersonalen

Arbetsmiljögruppen har tillsammans med entreprenörer och deras huvudskyddsombud identifierat ett antal områden som ingår i kartläggningen av arbetsmiljöproblem för sophämtningspersonal.
Läs mer

Insamlingen av trädgårdsavfall kartlagd i kommunerna

Serviceutbudet är stort bland kommunerna, detta visar den nya kartläggningen.
Läs mer

Insamling av matavfall från flerbostadshus startar i Solna

Från och med i höst erbjuder Solna stad hämtning av matavfall från flerbostadshus. Informationsträffar med fastighetsägare och föreningar visar att intresset är stort.
Läs mer

Lönar det sig att sortera ut gamla matrester?

Matavfall innehåller stora mängder energi, som omvandlat till biogas kan ersätta bensin och diesel och minska klimatpåverkan.
Läs mer

2 000 koppar kaffe delades ut under Återvinningshelgen

Den 24-26 september 2010 genomförde El-Kretsen för första gången Återvinningshelgen med syfte att öka återvinningen av vardagselektronik, så som batterier, glödlampor, elektriska leksaker och mobiltelefoner. Helgen blev en stor succé över hela landet och totalt ökade insamlingen med 5,78 %. På SÖRABs återvinningscentraler bjöds det på dammsugare och kaffe under helgen.
Läs mer

Farligt avfall-bilen rullar vidare i Danderyd

1,4 ton el- avfall samlades in från cirka 70 personer som besökte Farligt avfall-bilen i Danderyd under Återvinningshelgen (25 sept). Det togs emot både smått och stort el- avfall.
Läs mer

SÖRAB inför återbrukscontainer på Görvälns ÅVC i Järfälla

Nu ska det bli lättare för Järfälla-borna att lämna sina fina, fungerande saker till återbruk. Myrorna kommer under november att ställa upp en permanent container inne på Görvälns ÅVC dit man får lämna sina användbara saker.
Läs mer

Europa minskar avfallet i slutet av november

Vecka 47 går en internationell kampanj av stapeln som kallas European Week for Waste Reduction (eller Europa minskar avfallet på svenska). Runtom i Europa, Sverige och SÖRAB-regionen kommer en mängd aktiviteter genomföras för att minska avfallsmängderna.
Läs mer

Matavfall på agendan i Täby under EMA- veckan

Under EMA- veckan, den 25 november närmare bestämt, kommer Täby kommun anordna ett seminarium på Scandic Hotel. Seminariet kommer handla om insamling och minskning av matavfall för företag och verksamheter i kommunen.
Läs mer

Stadsbyggarna i Upplands Väsby vet mer om avfallsplanen

Nyligen träffades Stadsbyggnadsgruppen i Upplands Väsby. -Det känns som vi genom mötet fick flera nya ”vapendragare” som inom sin sektor kan bidra med nya idéer och lösningar i avfallsfrågorna, säger Ingrid Olsson.
Läs mer

Ny nationell avfallsplan och annat avfallsnytt från Naturvårdsverket

Naturvårdsverket arbetar med att ta fram en ny nationell avfallsplan. Planen ska uppfylla kraven i det nya ramdirektivet för avfall och vara klar våren 2011. Men det är inte det enda de sysslar med på verket.
Läs mer

Avfall Sverige lanserar Avfallsakademin

Rätt utbildning till rätt person vid rätt tidpunkt i syfte att höja kunskapsnivån generellt. Det är grundtanken med Avfallsakademin – Avfall Sveriges nya, webbaserade introduktion till avfallsbranschen, som nu är klar att använda.
Läs mer

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår