2 000 koppar kaffe delades ut under Återvinningshelgen

Den 24-26 september 2010 genomförde El-Kretsen för första gången Återvinningshelgen med syfte att öka återvinningen av vardagselektronik, så som batterier, glödlampor, elektriska leksaker och mobiltelefoner. Helgen blev en stor succé över hela landet och totalt ökade insamlingen med 5,78 %. På SÖRABs återvinningscentraler bjöds det på dammsugare och kaffe under helgen.

Pelle Hammarlund, ÅVC-ansvarig på SÖRAB rapporterar att cirka 2 000 koppar kaffe och 1 100 dammsugare sammanlagt serverades på de sex återvinningscentralerna.

– Personalen på Hagby ÅVC tyckte det var en jättelyckad helg och alla besökare uppskattade en varm kopp kaffe &  dammsugare. På Stockby ÅVC på Lidingö tyckte besökarna att vi skulle bjuda på kaffe varje helg, berättar Pelle Hammarlund skrattandes.

- En besökare på Görvälns ÅVC i Järfälla hade missuppfattat annonsen och frågat efter ”dammsugaren” för att göra rent sin bil med som han hade läst i tidningen om.  Sammanfattningsvis konstaterar Pelle Hammarlund att vi hade lika många besökare och fick in lika mycket elektronik som vanligt men att kaffet och dammsugarna var ett uppskattat inslag. 

El-Kretsen kallar aktiviteten för en succé och Ulrika Eliason, informations- och marknadschef på El-Kretsen.säger: –Efter att ha utvärderat resultatet har vi beslutat att genomföra Återvinningshelgen även 2011. Att aktivt informera om behovet kring återvinning av små elprodukter tror jag kommer att medföra att vi i Sverige blir lika bra på att samla in dessa som vi idag är på att återvinna de stora elprodukterna.

Bilder från Återvinningshelg på Löt ÅVC i Vallentuna.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår