Farligt avfall-bilen rullar vidare i Danderyd

1,4 ton el- avfall samlades in från cirka 70 personer som besökte Farligt avfall-bilen i Danderyd under Återvinningshelgen (25 sept). Det togs emot både smått och stort el- avfall.

Det viktigaste att sortera från soppåsen är farligt avfall och el- avfall eftersom det riskerar att påverka människors hälsa och miljön. År 2020 ska inget farligt avfall, inklusive el-avfall, finnas blandat med annat avfall enligt SÖRAB-kommunernas gemensamma avfallsplan.

-Hushållen köper mer elektroniska och elektriska produkter, så nu måste kommunerna tillsammans med producenterna ta ett krafttag för att skapa ett bekvämt och enkelt insamlingssystem, säger Nina Avdagic, avfallsplanerare i Danderyds kommun. El-Kretsen, som hjälper producenterna att uppfylla producentansvaret genom att erbjuda ett rikstäckande insamlingssystem, håller på att utreda olika insamlingssystem för att hitta det optimala för just el-avfall. Till detta har man lånat in en projektledare från SÖRAB.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår