Insamling av matavfall från flerbostadshus startar i Solna

Från och med i höst erbjuder Solna stad hämtning av matavfall från flerbostadshus. Informationsträffar med fastighetsägare och föreningar visar att intresset är stort.

Utan extra kostnad erbjuder Solna stad fastighetsnära insamling av matavfall. I tjänsten ingår kärl, hämtning, en korg för sortering, slaskrensare, informationsmaterial samt nedbrytbara påsar. Matavfallet omlastas i den nya anläggningen på Hagby återvinning i Täby för att sedan rötas till biogas i Uppsala.  

Under oktober månad bjöds fastighetsägare och föreningar in till informationsträffar om matavfallsinsamling. Intresset har visat sig vara stort och många kommer att ansluta sig till systemet. Utöver praktisk information om införandet gav Solna stad en inblick i den kommunikationskampanj som under året kommer att synas i staden. Syftet är att väcka solnabornas intresse för matavfallssortering. De fastighetsägare och föreningar som inte hade möjlighet att närvara på träffarna, men ändå vill ha information är välkomna att höra av sig. Skicka e-post till: matavfall@solna.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår