Matavfall på agendan i Täby under Europa minskar avfallet-veckan

Under Europa minska avfallet-veckan, den 25 november närmare bestämt, kommer Täby kommun anordna ett seminarium på Scandic Hotel. Seminariet kommer handla om insamling och minskning av matavfall för företag och verksamheter i kommunen.

Fakta från Uppsala rötningsanläggning, insamlingsentrepenören och kommunen, kommer att varvas med erfarenhetsutbyten mellan blivande och nya kunder. Under samma vecka kommer även kampanjhämtning av ”farligt avfall- bilen” genomföras i flera olika kommundelar.

Alla verksamheter i SÖRAB-regionen kan bli BioGAStronomer. Det innebär att det utsorterade matavfallet hämtas av SITA och transporteras till en rötningsanläggning i Uppsala. Av matavfallet blir då biogas till fordon och biogödsel till lantbruket. De som ansluter sig till detta system får ett informationspaket med bland annat foldrar, dekaler och skyltar för att kunna kommunicera ut till sina kunder och gäster m fl att de tar sitt ansvar för att skapa en bättre miljö! Läs mer om detta >>

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår