Detta händer i SÖRAB-regionen

Alla SÖRABs ägarkommuner jobbar ständigt med att utveckla avfallshanteringen för att det ska bli lättare för invånarna att hantera sitt avfall på rätt sätt. Här följer ett axplock av vad som sker i SÖRAB-kommunerna på avfallsfronten just nu.

Solna och Järfälla har projektanställt varsin person som ska jobba med att utöka matavfallsinsamlingen i kommunen.

Sundbyberg har infört en ny kostnadsfri Sms-tjänst. Via den kan man få en Sms-påminnelse dagen innan den mobila insamlingen av grovsopor, farligt avfall och elektronik (ReTuren) kommer till den stoppadress/adresserna man valt.

Sollentunaborna har fått fler batteriholkar i Sollentuna C och på Stinsen samt en ny återvinningsstation för sorterade förpackningar och tidningar på P-platsen vid Silverdals kapell.

Täby satsar på det farliga avfallet och testar mobil insamling vid några tillfällen under hösten. En ny återvinningsstation finns sedan sommaren vid Vallatorp centrum och en ny kommer att upprättas vid tennishallen i Hägernäs.

Danderyd har en ny återvinningsstation för förpackningar och tidningar vid Enebybergs station.

I Vallentuna har två feriearbetande ungdomar Under sommaren inventerat status (klotter, skyltar, nedskräpning mm) på alla återvinningsstationer och ca 70 tidningsbehållare.
På Höstfesten den 25 september 2010 kommer kommunens nya avfallsplan att presenteras för allmänheten.

Lidingö puffar för matavfall och biogas. Lördagen den 11 september håller Lidingö sitt stadshus öppet för kommuninvånarna. Biogasbilen som samlar in matavfall visas upp och de som tecknar ett abonnemang för matavfall får en säck med kompostjord.

Upplands Väsby kommun har, som andra kommun i Sverige, miljöcertifierats. Kommunen har delat in sina miljöaspekter i kategorierna avfall, buller, energianvändning, kemikalier, kompetens, transporter, mark och vatten. Dessutom har samtliga kommunens medarbetare genomgått en miljöutbildning.

-  Det är vikigt att vi arbetar med saker där de har störst verkan, förklarar Eva Bergh, miljöstrateg i Upplands Väsby. När det gäller t ex avfall och kollektivtrafik tar vi med miljöaspekterna när vi planerar för nya områden, eftersom det har en långsiktig påverkan. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår