Myrorna nöjda med återbrukshelgerna i Väsby

SÖRAB genomför ett försök med mobil insamling av användbara prylar på återvinningscentralen i Upplands Väsby. Första helgen varje månad står Myrorna där med en lastbil och samlar in det som besökarna hellre vill skänka än att slänga.

Efter fyra så kallade återbrukshelger på Smedby säger Emma Enebog, hållbarhetsstrateg på Myrorna, att man är nöjda med försöket så här långt.

-Vi samlar in cirka 5 burar med kläder, vilket motsvarar 750 kg, 8 burar med böcker, glas/porslin, leksaker och dylikt motsvarande 100 flyttkartonger och cirka 20 stycken möbler totalt på en helg, berättar Andreas Dahlin som är enhetschef på Myrorna.

Återanvändning av varor och produkter ska stimuleras enligt SÖRAB-kommuernas gemensamma avfallsplan. Det innebär att återanvändning ska stimuleras genom nyttjande av ny teknik och samarbete med företag/organisationer. System för att återanvända varor och produkter ska vara lättillgängliga står det vidare i planen. –Det här försöket är ett första steg i riktningen mot att nå det här målet i avfallsplanen, säger Beatrice Tjärnhell, projektledare på SÖRAB. Det är verkligen ett jätteroligt projekt att jobba med och nu tittar vi vidare på hur vi kan stimulera återanvändningen ytterligare i vår region, berättar Beatrice. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår