Stor satsning på skolinformation

År 2020 ska allt avfall vara rätt sorterat enligt SÖRAB-kommunernas gemensamma avfallsplan. För att uppnå detta krävs att medborgarna har kunskap om hur man gör. Här ser SÖRAB skolan som en viktig målgrupp att nå ut till. Under höstterminen 2010 kommer SÖRAB därför att lansera ett nytt skolmaterial om sopor och återvinning som kommer göras tillgängligt för alla skolor i ägarkommunerna.

Frontfiguren heter Sophia och hon ska bland annat hjälpa förskolor och låg- och mellanstadieskolor att komma igång med sortering på skolan. På hennes nya webbsajt kommer det även finnas ett spel och tips på lektionsupplägg för lärare. I samband med lanseringen av det nya skolmaterialet utökar SÖRAB sin personalstyrka för att kunna nå ut till alla skolor i regionen. Nu kommer det finnas större möjlighet att få besök från SÖRAB på plats i skolan för att barnen ska få lära sig mer om sopor och återvinning.

För de äldre årskurserna har materialet anpassats till One Planets layout.
(One Planet är SÖRABs websajt för högstadiet och gymnasiet som är fullspäckad med sopiga fakta och idéer till skolarbeten på temat avfall och miljö. www.oneplanet.se)

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår