Solna samarbetar med återvinningstjänst

Solna stad har inlett ett samarbete med recycla.se – en kostnadsfri återvinningstjänst på internet. Staden fortsätter därmed att stödja och förenkla för företagarna i deras miljöarbete.

Vad är recycla.se?

Recycla.se är en rikstäckande handelsplats för återvinning & avfallshantering. Tjänsten innebär en unik service för företag eller bostadsrättsföreningar. De anger vilka avfallsslag de önskar få hämtade och får offerter från återvinningsaktörer. De kan därefter i lugn och ro jämföra priser och hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för verksamheten.

Vem kan använda tjänsten?

Alla typer av företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner är välkomna att använda tjänsten.

Varför samarbetar Solna stad med recycla.se?

När det gäller hushållsavfall är verksamheter i Sverige hänvisade till kommunens avfallsentreprenör. Detta avfall har kommunen monopol på. När det gäller alla andra avfallsslag är verksamheter fria att välja den entreprenör de önskar. Det finns dock många entreprenörer att välja på, och kommunen har inte tillåtelse att rekommendera någon. Recycla.se är en fristående tjänst där samtliga avfallsentreprenörer finns registrerade. Solna stad rekommenderar företagen recycla.se för att kunna få en enhetlig bild av sin avfallshantering och sina behov.

Läs mer

Besök recycla.se för att få mer information om tjänsten. Mer information om samarbetet finns på solna.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår