Nyhetsbrev februari 2011

Matavfallsinsamlingen i SÖRAB-regionen ökar

Det går trögt med sopsorteringen runtom i landet, visar en granskning som Sveriges Radio har gjort under januari. Färre än hälften av Sveriges kommuner har i dag insamling av matavfall från hushållen för att producera t ex biogas och biogödsel. Vid årsskiftet skulle riksdagens miljödelmål om 35 procents biologisk återvinning av allt matavfall ha uppnåtts. Istället hamnade siffran på drygt 20 procent.
Läs mer »

Mer än fördubblad mängd insamlat matavfall i Sundbyberg

I Sundbyberg ökar mängden matavfall, inte i soppåsarna utan i de bruna kärlen, allteftersom fler hushåll ansluts till matavfallsinsamlingen. Under 2010 ökade mängderna med mer än det dubbla jämfört med året innan.
Läs mer »

Nu drar Järfälla igång mat-avfallsinsamlingen för hushållen

Med start under våren 2011 kommer Järfälla kommun att erbjuda hushållen möjligheten att börja samla in sitt matavfall. Hushållen kan då sortera sitt matavfall i särskilda papperspåsar, som läggs i ett separat avfallskärl.
Läs mer »

Väsbybornas matavfall kan driva en sopbil under ett år

Upplands Väsby startade sin matavfallsinsamling från hushåll på hösten 2009. Insamlingen har införts successivt i kommunen och bygger på frivillighet. – Det är kul att flera Upplands Väsby-bor är intresserad av att sortera ut sitt matavfall, men vi hoppas på att flera vill vara med, säger Beata Wall Aronsson, avfallsingenjör i kommunen.
Läs mer »

Succé för Gröna linjen i Täby

Tjänsten Gröna Linjen har funnits några år i Täby, precis som i de åtta andra SÖRAB-anslutna norrortskommunerna. Genom särskild information och stöd från kommunen så har nu tjänsten kommit igång på allvar.
Läs mer »

Lidingö sänker taxan för utsorterat matavfall

Lidingö ser fram emot fler matavfallsabonnenter nu när avgiften sänkts från årsskiftet.
Läs mer »

Barnfamiljer kastar mat för tusenlappar

Under den senaste tiden har matsvinnet blivit mycket uppmärksammat i media. Uppmärksamheten har fått fler svenskar att ändra beteende kring sitt sätt att hantera mat.
Läs mer »

Nordiska museet ställer ut sopor under 2011

I raden av utställningar på Nordiska Museet som väcker känslor, efter Tvättstugan kommer Sopor som öppnar den 18/2 2011. Sopor är en tankeväckande utställning om att spara och slänga, om vad sopor egentligen är och vad vi känner inför dem - om nostalgi, minnen, osäkerhet, våndor och motvilja. Och om hur det var för länge sen, när nästan ingenting blev sopor.
Läs mer »

Nytt rekord för Blocket

Svenskarna annonserade ut varor på Blocket för 212 miljarder kronor förra året. Med all tillgänglig ny teknik tar det bara någon minut att annonsera.
Läs mer »

El-Kretsen och SÖRAB har undersökt olika insamlingssystem för smått el-avfall

El-Kretsen har gett SÖRAB i uppdrag att studera ett antal insamlingssystem för smått el-avfall, batterier och lampor och studien redovisas i en nyutgiven rapport.
Läs mer »

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår