Nytt rekord för Blocket

Svenskarna annonserade ut varor på Blocket för 212 miljarder kronor förra året. Med all tillgänglig ny teknik tar det bara någon minut att annonsera.

70 procent av alla vuxna svenskar har någon gång sålt eller köpt något på Blocket och bland barnfamiljerna är det så många som 9 av 10, visade en undersökning nyligen.

Värdemässigt är det bilar som säljs mest följt av en rad olika inredningskategorier.

Förra året utannonserade varor på 212 miljarder kronor motsvarar 6,4 procent av Sveriges BNP eller drygt 22 000 per invånare.

- Trenden att köpa och sälja begagnat har pågått i flera år och den bara fortsätter. Några förklaringar är att tekniken gör det lättare och dessutom är det mer socialt accepterat, säger Marie Horneman, tillförordnad marknadschef på Blocket.

Under 2008 och 2009 låg värdet på runt 190 miljarder kronor och det indikerar även en klar koppling till konjunkturen.

- Under 2009 var det färre som köpte nya bilar och andra dyrare kapitalvaror och då minskade också begagnatförsäljningen. Nu har den försäljningen tagit fart igen, men ökningen beror också på att det generellt är fler människor som säljer på Blocket, säger Marie Horneman.

FAKTA / Mest sålt på Blocket

Det som säljs mest på Blocket är bilar. Därefter kommer kategorierna soffor, bord och stolar, hyllor och förvaring, däck och fälgar, sovrumsmöbler, lägenheter. kläder och skor, mobiltelefoner och barnvagnar.

Jämtlänningarna är flitigast på Blocket med 65 annonser per hundra invånare. Därefter kommer skåningarna med 63 och norrbottningar och örebroarna med 62 annonser.
Källa: Blocket (TT)

Källa: http://www.mentoronline.se/iuware.aspx?pageid=3172&ssoid=131711

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår