Nytt samarbetsavtal med apoteken

När apoteksmonopolet avskaffades uppstod ett behov att ta fram ett nytt samarbetsavtal gällande kanyler från privatpersoner med samtliga apoteksaktörer i regionen. Den 1 juni började det att gälla.

Kasserade kanyler ingår i kommunernas renhållningsansvar vilket innebär att kommunen har ansvar för insamling och bortskaffande av kasserade kanyler uppkomna i hushåll. SÖRAB har sett att hanteringen av kanylbehållare via apoteken är allmänt vedertagen. Därför skickades ett erbjudande om ett nytt samarbetsavtal ut till samtliga apoteksaktörer i regionen vilket reglerar hantering av kanylbehållare, cytostatika och annat farligt avfall som av misstag lämnats in till apoteken.

De apotek som tecknat avtal med SÖRAB kan sedan den 1 juni 2011 beställa kanylbehållare på SÖRABs bekostnad hos rekommenderad leverantör. SÖRAB hämtar sedan kostnadsfritt fulla behållare som privatpersoner lämnat in efter avrop från apoteken.

Lista över apotek med samarbetsavtal i regionen »

Källa: Fotoakuten

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår