Vanligt med frågor om
matavfallshämtning och
avfallskvarnar i Täby

Företag kan göra det, mina goda vänner i grannkommunen kan göra det, så varför sorterar inte vi ut matavfall i Täby? Den frågan ställs ofta till Täby kommuns kundtjänst.

Med stor sannolikhet kommer även hushåll i Täby få möjlighet att sortera ut matavfall, men när och hur beslutas senare i höst. En styrgrupp tittar nu på hur det skulle kunna ske, utifrån att nuvarande insamlingsavtal går ut tidigast år 2013. Erfarenheter från andra kommuner visar på att det kräver flera upphandlingar och att ett stegvis införande ökar insamlingsgraden och ger nöjdast kunder.

Tills vidare får de som bor i villa kompostera sitt egna matavfall om de vill sortera ut detta. Avfallskvarnar till VA-nätet är inte tillåtet. Även här kommer kommunen titta på vad som är möjligt, framförallt med hänsyn till ledningsnätet och juridik.

Källa: http://www.taby.se/Global/Boende%20och%20milj%c3%b6/Avfall%20och%20%c3%a5tervinning/Nyhetsbrev/2011_september/Aktuellt%20om%20avfall%20och%20%c3%a5tervinning%20i%20T%c3%a4by%20(enfamiljshus).pdf

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår