Nyhetsbrev december 2012

SÖRAB i mångt och mycket positiva till regeringens avfallsförslag

Den 21 december går remisstiden ut för regeringens avfallsutredning. SÖRAB är remissinstans och ställer sig positiva till det mesta som föreslås men har även några invändningar mot vissa förslag.
Läs mer »

Utställning av nya delmålen snart i hamn

SÖRAB-kommunernas gemensamma avfallsplan sträcker sig till år 2020. Perioden är indelad i tre delar om fyra år med delmål att nå på vägen. Förslagen till delmål för år 2013-2016 har snart ställts ut i samtliga ägarkommuner.
Läs mer »

Ny film för samhällsplanerare har tagits fram

SÖRAB har på uppdrag av ägarkommunerna tagit fram en film som ska användas som diskussionsunderlag vid möten med planerare och exploatörer i kommunerna. Filmen visar på bra och dåliga exempel på avfallslösningar i olika miljöer.
Läs mer »

Matsalskampen igång bland skolorna i regionen

För att riktigt sätta fokus på matsvinnet lanserade SÖRAB med ägarkommuner tävlingen Matsalkampen 2013 under kampanjveckan Europa minskar avfallet. En tävling som går ut på att slänga så lite mat som möjligt i skolmatsalen.
Läs mer »

Danderyd satsar på mindre matsvinn och mer biogas

Att slänga mat som hade kunnat ätas upp är ett enormt och onödigt slöseri med både pengar och miljö. Danderyds kommun satsar nu på att minska svinnet, men också på att få in mer matavfall till biogasproduktion.
Läs mer »

3000 Täbybor kan snart sortera ut sitt matavfall

Alla fastighetsägare i områdena Gribbylund och Löttingelund har nu fått erbjudande att ansluta sig till matavfallsinsamlingen som startar nästa år.
Läs mer »

Skolkökspersonal i Sollentuna diskuterade matsvinn

För andra året i rad bjöd Sollentuna Energi in skolkökspersonal under Europa minska avfallet-veckan till diskussion och kunskapsutbyte om matavfallsinsamling och arbetet med att minska svinnet. Att förebygga att matavfall uppstår är ett sätt att hushålla med pengar och miljö. Men var börjar man och hur gör man i praktiken? Vad har andra provat? Vad har gått bra och vad har gått mindre bra?
Läs mer »

Företagen i Vallentuna intresserade av avfall och stor kundnöjdhet bland hushållen

På Näringslivsdagen i Vallentuna visade många verksamheter intresse för Vallentuna kommuns monter om avfall och Gröna linjen. Kommunens avfallsavdelning har också via en enkät undersökt kundnöjdheten bland hushållen, vilket visade sig vara väldigt stor.
Läs mer »

Tips för att du ska slippa slänga julens sopor i galen tunna

Under julhelgen uppstår mycket avfall. Har du koll på vad som absolut inte får hamna i soppåsen eller vilka resurser dina sopor kan vara om de återvinns?
Läs mer »

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår