Matsalskampen igång bland
skolorna i regionen

För att riktigt sätta fokus på matsvinnet lanserade SÖRAB med ägarkommuner tävlingen Matsalkampen 2013 under kampanjveckan Europa minskar avfallet. En tävling som går ut på att slänga så lite mat som möjligt i skolmatsalen.

Tävlingen går av stapeln under vårterminen. Vecka 16 och 17 är inrapporteringsveckor då skolorna ska väga sitt matavfall och skicka in sina vikter till SÖRAB.  I skrivande stund är tio skolor anmälda och rejält taggade att bli korade till regionmästare framåt maj nästa år. Naturligtvis hoppas vi på att många, många fler hänger på och anmäler sig! I tävlingen finns två alternativa tävlingsgrenar och i var och en av dem är vinsten 20 000 kr.

För vinstsumman ska skolan hitta på ett roligt pris som kommer alla elever tillhanda och som sporrar just dem att vilja vinna kampen. Många har angett vid sin anmälan att de ska ställa till med en stor fest på skolan eller ordna en utflykt för alla elever om de vinner.

Mer information om Matsalskampen hittar du på Sophias Sopskola »

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår