Lättare att göra rätt i flera kommuner med nya insamlingsmetoder

Många tycker att det är krångligt och obekvämt att sortera sopor. Vårt mål är att insamlingen ska vara enkel, lätt att förstå och erbjuda den service som efterfrågas i syfte att uppfylla avfallplanens mål. Vi vill att systemen ska bli bättre så att alla känner att det är lätt att sortera rätt. Nu testas en ny typ av skåp för el-avfall i Sundbyberg.

Sundbybergs stad ska under ett år, tillsammans med El-kretsen, testa ett speciellt skåp för insamling av elavfall på Stationsgatan i Sundbyberg, utanför T-banestationen.
I skåpet, som kallas EL-in, får man lämna småelektronik, batterier samt glödlampor och lågenergilampor.
Informationsfolder om EL-in »

På Lidingö har man hittat en plats för att låta Förpacknings- och tidningsinsamlingen sätta upp ytterligare en återvinningsstation för hushållens förpackningar och tidningar. Den nya återvinningsstationen finns på ICA Kvantums parkering i Larsberg. I och med stationens placering blir det lättare och mer lättillgängligt att lämna sina tidningar och förpackningar samtidigt som man handlar mat.

Men det kan vara svårt att hitta platser för sopsortering och avfallsanläggningar i vår region. Då gäller det att ta fram idérikedomen och hitta på nya kreativa lösningar för att underlätta för invånarna. Flera av SÖRAB-kommunerna har infört mobila insamlingar av t ex farligt avfall, grovavfall och/eller kläder. Antingen kör man enligt en turlista eller har en bestämd uppställningsplats under en bestämd tid.

Som ytterligare en tjänst för att göra det lättare att bli av med sitt avfall tillhandahåller SÖRAB en mobil återvinningscentral i miniformat. Det är en container inredd med behållare för olika typer av grov- och el-avfall. Den kan exempelvis bostadsrättsföreningar hyra om man inte har plats för ett grovsoprum eller om man har städkampanjer i bostadsområdet. Läs mer på SÖRABs webbsida »

EL-in
Mobil ÅVC

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår