Kommunernas kommunikatörer slog sina kloka huvuden ihop kring avfallsplanens föreslagna nya delmål

För att kunna nå de mål som SÖRAB-kommunerna satt upp i sin gemensamma avfallsplan krävs nya insamlingssystem men också nya beteenden hos invånarna. Att ändra beteenden är inte helt enkelt, men är inte omöjligt med hjälp av kommunikation. SÖRAB bjöd in kommunernas proffs på detta till en halv dags workshop för att se hur vi kan hjälpa varann att uppfylla målen.

Den 23 oktober träffades vi på Såstaholm, en anläggning med otroligt kreativ miljö vid Vallentunasjöns södra strand. Alla SÖRAB-kommuner var tyvärr inte representerade, men det var en lagom stor och mycket engagerad grupp som först fick lite bakgrundsinformation om avfallsplanen. I rask takt gick vi vidare till förslagen till de nya delmålen. Var är vi idag och var är det vi ska vara år 2016? Många av målen som presenterades har kommunikation som strategi för måluppfyllelse.

Workshopdelen fokuserade på själva samarbetet kring kommunikationen. Hur kan vi hjälpa varann, finns det några hinder vi måste klättra över etc. Många kreativa idéer kom fram som vi ska jobba vidare utifrån. Det är en fördel att vara många parter inblandade, då kan vi nå ut bredare. Tävlingsinstinkten mellan kommunerna kan nog också sporra. Man bör fokusera kommunikationen på ett område åt gången. Vad det kan tänkas bli, hoppas vi kunna diskutera på nästa träff.

Vi från SÖRAB upplevde dagen som mycket givande och positiv och hoppas på att få träffa denna grupp många gånger framöver för att hitta en gemensam kommunikationsplattform kring avfallsfrågor.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår