Ny populär skolinformatör lär barnen om återvinning

Det är ett stort sug efter sopiga lektioner bland regionens skolor. SÖRABs nya skolinformatör har redan hunnit träffa över 800 elever den här terminen.

Mari Andersson är sedan i somras projektanställd av SÖRAB för att vara ute i skolor i SÖRAB-kommunerna och där informera och inspirera kring sopor, återvinning och sortering. Hittills har hon mest rört sig i Danderyd, Järfälla och Solna och hoppas på att få komma ut till fler kommuner under vårterminen.

-Barnen är intresserade, engagerade, jätteduktiga och vill bara lära sig mer, berättar Mari. Vi diskuterar allt mellan himmel och jord på soplektionerna, från ”finns det svampar i komposten?” till ”kan man inte stoppa alla sopor i en raket och skicka ut dom i rymden?”.

Läs mer om hur man bokar en soplektion på sajten Sophias sopskola. Där finns också en länk till Maris blogg där hon berättar om sina upplevelser ute på skolorna och där barnen kan ställa frågor och berätta om vad som händer på deras skola efter soplektionen. Till Sophias sopskola »

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår