Ingrid Olsson går i pension med flaggan i topp

Eldsjälen Ingrid Olsson som varit verksam i SÖRAB i 25 år, senast som planering- och kommunikationschef, gick i pension i september. Hon har hela tiden drivit avfallsfrågorna i regionen och även på nationell nivå med stort engagemang. I november blev hon prisad på Återvinningsgalan.

185 förväntansfulla personer var samlade på Nalen i Stockholm för att se tio miljöhjältar prisas vid den femte upplagan av Återvinningsgalan*, den 28 november. Priser delades ut i åtta spännande kategorier.

Ingrid Olsson var nominerad till Årets Specialpris som tilldelas det företag eller person som på ett enastående och förtjänstfullt sätt verkat för att lyfta fram svensk avfalls- och återvinningsindustri till världsledande och satt fokus på svenskt kunnande inom detta område såväl nationellt som internationellt. Priset gick till Envac men Ingrid fick gå upp på scen och ta emot ett hedersomnämnande i slutet av galakvällen med motiveringen:

”Ingrid Olsson är med över 30 år inom avfallsbranschen en nestor. Hon började sin yrkesbana som miljöinspektör och avslutade den som planerings- och kommunikationschef på Sörab. Hon har i allra högsta grad bidragit till att driva utvecklingen i branschen med ett betydligt större mått av nytänkande och energi än de flesta andra. Ingrid har varit med om att införa källsortering och matavfallsinsamling och hon var med och tog fram de första miljöstationerna för farligt avfall. Ingrid Olsson drev också igenom en gemensam avfallsplan för nio kommuner. Hon har verkligen frälst såväl kollegor som styrelser, myndigheter och media genom sitt arbete.”

Vi är många inom företaget och branschen som kommer att sakna dig Ingrid nu när du så välförtjänt ska få njuta av pensionärslivet!

Ingrids efterträdare heter Johan Lausing och kommer närmast från Locum. Han har ett stort samhällsengagemang och intresse för avfallsfrågor. Utöver tjänsten som SÖRABs nya planerings- och kommunikationschef blev Johan också bolagets vice VD.

*=Återvinningsgalan 2013 arrangeras av tidningen Recycling & Miljöteknik i samarbete med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna. Huvudsponsor för galan var Elmia Avfall & Återvinning. Övriga vinnare kan du läsa om här >>

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår