Närmare en ny ÅVC på Lidingö

Placeringen av en ny återvinningscentral, ÅVC, på Lidingö har varit en utdragen process. Diskussionerna mellan SÖRAB och Lidingö stad har pågått i snart tio år och försenats av flera överklaganden. Nu har vi kommit ett steg närmare en etablering.

SÖRAB får nu köpa ett område inom den tömda depån i Stockby. Här var det tänkt att SL:s bussar skulle stå. När SL ändrade sig fick SÖRAB och Beijer Byggmaterial möjlighet att köpa marken. Ytan för den nya ÅVCn är 7 619 kvadratmeter och är tre gånger så stor som den nuvarande.

SÖRAB får bekosta och utföra sanering av områdena som förvärvas, liksom eventuella omdragningar av ledningar. Den höga mur som finns på områdets baksida, mot Stockby motionsgård, måste vara kvar enligt Lidingö stad. SÖRAB måste även dra fram ett brett rör under Stockbyvägen så groddjur och salamandrar kan passera vägen utan att bli ihjälkörda.

SÖRAB kommer att lämna in ansökan om bygglov i början av det nya året.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår