Projekt: Klimatsmarta Järfällabor

Under 2014 kommer ett antal hushåll i Järfälla att få lära sig hur de kan leva mer klimatsmart. Tillsammans med Järfälla kommun och samarbetspartners kommer de få vara med på föreläsningar, genomföra uppdrag, bli coachade samt få inspirera andra kommuninvånare att bli klimatsmarta.

Att vår livsstil påverkar miljön vet de flesta. Men trots att vi har kunskapen betyder det inte att vi lever efter den. Det kan vara svårt att ändra på sin livsstil. Under år 2014 kommer Järfälla kommun därför att genomföra projektet Klimatsmarta Järfällabor. Tio hushåll ska få hjälp med hur de kan leva med mindre påverkan på miljön och klimatet. Projektet är ett samarbete mellan Järfälla kommun och bland andra Energi- och klimatrådgivningen, Studiefrämjandet, Klimataktion och E.ON. Året kommer att börja med en nulägesanalys för att få fram hur mycket koldioxid deltagarna släpper ut. I slutet av året görs ytterligare en nulägesanalys för att se om målet på en 15 procentig minskning nås.

Olika teman

Projektåret kommer delas in under fem olika teman; energi, transporter, mat, avfall och konsumtion. Varje tema inleds med en inspirationsföreläsning av experter inom området. Deltagarna kommer även bli tilldelade uppdrag som de ska genomföra under temaperioden och där de har chans att vinna något fint pris. Uppdragen kommer att läggas upp på projektets webbplats så att fler har möjlighet att genomföra uppdragen och också bli klimatsmarta.

Fler anmälda än förväntat

Den 15 november var sista anmälningsdagen till Klimatsmarta Järfällabor. Totalt har 29 stycken hushåll anmält sig vilket var fler än kommunen förväntat. Nu pågår urvalsprocessen för att hitta de 10 hushåll som ska få chansen att bli mer klimatsmarta.

Läs mer om projektet: http://www.jarfalla.se/underwebbar/klimatsmarta-jarfallabor/startsidan.html

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår