Clown ska lära förskolebarn i regionen om återvinning

SÖRAB skickar ut clownen Blomman på turné i ägarkommunerna för att lära förskolebarn om sortering och återvinning.

En av SÖRABs viktigaste uppgifter är att utbilda, informera och inspirera invånarna i ägarkommunerna så att avfallet hanteras på rätt sätt. Detta sker på varierande vis för olika målgrupper, t ex finns skolsajterna Sophias sopskola och One planet för olika årskurser. För de allra yngsta medborgarna har vi inte hittat någon långsiktig lösning, men under våren har vi testat om en miljöshow med clownen Blomman skulle kunna vara ett intressant sätt att nå denna målgrupp. Testet genomfördes på Lidingö och blev en succé, så nu kommer clownen Blomman få åka på turné i de övriga åtta ägarkommunerna under nästa läsår.

Under devisen "Dina sopor är inte bara skräp!" bjöd vi i mars in Lidingös förskolebarn till ”Grönt Är Skönt - Clownen Blommans miljöshow”, en teaterföreställning med miljöförtecken, trolleritrick och clownkonst. Det visar sig mycket riktigt, att Clownen Blommans sopor inte bara är skräp! Återvinning är ju som trolleri!

Intresset var så stort att vi fick sätta in två extra föreställningar utöver de fyra som vi först hade planerat. Gensvaret vi fått hittills är enbart positivt och barn och pedagoger verkar mycket nöjda och glada. Vi ser fram emot att kunna erbjuda förskolorna i övriga ägarkommuner denna föreställning under kommande läsår. Turnéplan håller på att planeras i skrivande stund. 
Clownen Blomman i Lidingö stadshus

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår