Nya miljöstyrande taxor på Lidingö och i Vallentuna

I Lidingös och Vallentunas nya avfallstaxor premieras separat insamling av matavfall.

Lidingö har ny avfallstaxa från och med 1 april 2013. Avgifterna för restavfallet har höjts medan avgiften för hämtning av matavfall har sänkts. Gröna linjen-avgiften har dock höjts.

Den nya taxan på Lidingö ska vara miljöstyrande för att få ner antalet hämtningar av brännbart restavfall och öka antalet hämtningar av matavfall. Avgiften för hämtning av matavfall varannan vecka är numer helt kostnadsfritt, hämtning varje vecka kostar 410 kr/år och kärl (tidigare 820 kr/år och kärl).

Avfallstaxan höjs from 1 juli i Vallentuna

Kommunfullmäktige i Vallentuna beslutade 25 mars 2013 om en ny avfallstaxa som ska gälla from 1 juli 2013.  Det är första höjningen av avfallstaxan i kommunen sedan 2008.
Den nya taxan innebär en höjning av de vanligaste avgifter med strax över 6%. I den nya taxan premieras underjordsbehållare och matavfallsinsamling. Vallentuna erbjuder rabatt på 250 kr/år för småhus och 50 kr per lägenhet/år som ansluter sig till kommunens insamlingssystem för matavfall i separata kärl.
Foto: Sundbybergs stad

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår