38 skolor anmälda till Matsalskampen

Senare i vår drar regionmästerskapet Matsalskampen igång. En tävling som går ut på att minska matsvinnet i skolorna. Nu är 38 skolor i SÖRAB-regionen anmälda. Än finns tid att anmäla sin skola!

Matsalskampen är en tävling för alla grundskolor i SÖRAB-kommunerna. Under veckorna 16 och 17 ska de deltagande skolorna mäta det matavfall som uppkommer i skolmatsalarna. Förutom ära och berömmelse som den bästa skolan på att (slänga minst mat i dessa nio kommuner får, kan skolan vinna 20.000 kr för att göra något skoj med eleverna.

Projektledare för tävlingen är Beatrice Tjärnhell på SÖRAB och hon känner sig nöjd med deltagarfrekvensen. – På de här 38 anmälda skolorna går det 11.000 elever som förhoppningsvis kommer slänga mindre mat i fortsättningen. En ganska enkel grej att tänka på som har stor positiv effekt på miljön. -Det vore naturligtvis ännu roligare om fler skolor hänger på, fortsätter Beatrice. Anmälningsformuläret är fortfarande öppet. Alla anmälda skolor får affischer och dekaler att sätta upp i sin matsal.

Läs mer om tävlingen på Sophias sopskola »

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår