Kökspersonal i Järfälla följde matavfallets väg till biogas

I samband med Europa minskar avfallet (EMA-veckan) i november anordnade Järfälla kommuns miljödiplom ett studiebesök till biogasanläggningen på Uppsala vatten. Det var i första hand för kommunens kökspersonal men även intresserade miljöombud kunde följa med.

Intresset uppmärksammades under tidigare träffar kring EMA-veckan året innan. Kökspersonalen är viktiga informatörer till barnen i skolor och förskolor för matavfallsinsamlingen och arbetet mot matsvinnet. Personalen vill själva veta vad som händer med matrester och tillagningsrester efter att de har samlat in det och lagt det i Gröna-linjen kärlet. Samtidigt som de vill kunna berätta för barnen när de ställer frågor om varför de ska samla in maten som inte äts upp i matsalen.

Studiebesöket var mycket uppskattat och är något Järfälla kommun rekommenderar att flera av SÖRAB-kommunerna arrangerar. -Ska arbetet fortsätta i kampen mot matsvinnet måste de som faktiskt jobbar med det dagligen få information och beröm från oss som sätter upp målen, säger Ida Nordin på avfallsenheten i Järfälla.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår