Nyhetsbrev december 2016

35.000 ton konservburkar, schampoflaskor och reklamblad i galen tunna

Och det bara i de nio SÖRAB-kommunerna. Varje invånare slänger 71 kg förpackningar och tidningar i soppåsen varje år, enligt den plockanalys som SÖRAB genomförde tidigare i år. Kommunerna hade som mål att det endast skulle finnas 30 kg förpackningar och tidningar per invånare i soppåsen i år. 
Läs mer »

2016 - ett år med full fart framåt inom avfallsområdet och tillbakablickar

Med bara fyra år kvar på innevarande avfallsplan har planeringen inför nästa avfallsplan för åren 2021-2032 påbörjats. Men 2016 har även betytt en hel del tillbakablickar och uppföljning av delmålsperioden 2013-2016 för att se hur långt vi kommit.
Läs mer »

Nu ska det bli ännu mer baconbränsle och grötgödsel av länets matavfall – 25 kommuner i gemensam satsning

Det är ingen hemlighet att vi i Stockholmsregionen är rätt dåliga på att samla in matavfall, i jämförelse med övriga landet. Antalet ton matavfall som omvandlas till biogas och biogödsel är förhållandevis låga. Men nu ska det bli ändring på det.
Läs mer »

InvånarnaMobila ÅVCn

För lite mer än ett år sedan invigdes den mobila återvinningscentralen (MÅVCn) en mörk novemberkväll i Upplands Väsby. Sedan dess har den turnerat runt i alla SÖRAB-kommunerna nästan varje vardag och ibland på helger. Tanken med MÅVCn var att underlätta för invånare utan möjlighet att ta sig till SÖRABs stationära återvinningscentraler, att göra sig av med sitt avfall – och försöket har fallit väldigt väl ut! Så pass bra att SÖRAB valt att investera i ytterligare en mobil ÅVC som kommer rulla ut på vägarna under 2017.
Läs mer »

SÖRAB vann pris för Årets återvinningsanläggning!

Stockby Returpark på Lidingö utsågs till Årets återvinningsanläggning på Återvinningsgalan i Göteborg i början av december. Tävlingen anordnades för åttonde året i rad av tidskriften Recycling tillsammans med branschorganisationerna Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.
Läs mer »

SÖRAB bjöd invånarna på inspirerande föreläsningar om Maten och Klimatet

Under hösten har SÖRAB med ägarkommuner erbjudit invånarna att lära sig hur vi kan bidra till minskad klimatpåverkan genom att slänga mindre mat.
Läs mer »

Tips för en god återvinningsjul

Under julhelgen uppstår mycket avfall. Har du koll på vad som absolut inte får hamna i soppåsen eller vilka resurser dina sopor kan vara om de återvinns?
Läs mer »

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår