Lär dig mer om Mat och Klimat i höst – vi bjuder på en spännande föreläsningsserie

Kommunerna inom det kommunala avfallsbolaget SÖRAB bjuder på en spännande föreläsningsserie under hösten om maten och klimatet i alla nio ägarkommuner. Kunniga och inspirerande föreläsare berättar hur du kan minska din klimatpåverkan genom minskat matsvinn.

SÖRAB vill sprida kunskap och förståelse för sambandet mellan klimatpåverkan och matsvinn, visa på individens möjligheter till påverkan och inspirera till förändring. Serien startar med en introduktionsföreläsning den 26 september på Stockholms universitet där Johan Kuylenstierna, VD för Stockholm Environment Institute (SEI) och adjungerad professor i internationella vattenresurser vid Stockholms universitet, berättar varför det spelar roll för klimatet om vi minskar matsvinnet. Kocken Carola Magnusson ger tips på hur man kan minska sitt matsvinn.

Mellan den 26 september och 22 november kommer en föreläsning ges i varje kommunen där olika inspirerande föreläsare berättar hur maten och klimatet hör ihop och varför det hjälper att minska matsvinnet.  I varje kommun berättar elever och personal från en skola om hur man arbetar med att minska matsvinnet på skolan. Kocken Peter Streijffert ger tips om hur man enkelt kan ta vara på maten. Kvällarna avslutas med mingel och lättare förtäring. Föreläsningarna är gratis.

SÖRAB arrangerar temakvällarna i samarbete med Stockholms universitet, Studieförbundet vuxenskolan och Studiefrämjandet och de nio ägarkommunerna.

Den som vill få en försmak av föreläsningsserien kan se en film med Johan Kuylenstierna, som utsågs till Sveriges miljömäktigaste 2014, via länken nedan och på SÖRABs hemsida. Där finns också mer information om föreläsningarna.

 

Till filmen >>

SCHEMA FÖR TEMAKVÄLLARNA


Den 26 september kl 17:30: Introduktionsföreläsning på Stockholms universitet med Johan Kuylenstierna. 

Den 5 oktober kl 18:00: Järfälla med Pia Hultgren

Den 11 oktober, kl 18:00: Lidingö med Louise Hård af Segerstad

Den 19 oktober kl 18:00: Sundbyberg med Line Gordon

Den 20 oktober kl 18:00: Vallentuna med Martin Hedberg

Den 26 oktober, kl 18:00: Upplands Väsby med Kevin Noone 


Den 10 november: Sollentuna med Kevin Noone

Den 14 november, kl 18:00: Solna med Martin Hedberg

Den 16 november, kl 18:00: Täby med Pia Hultgren

Den 22 november, kl 18:00: Danderyd med Johan Kuylenstierna

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår