Nyhetsbrev maj 2016

513 varv runt jorden på kommuninvånarnas matavfall

Under 2015 anslöt sig de sista kommunerna inom SÖRAB till insamling av matavfall. Gemensamt har kommunerna samlat in 11 421 ton matavfall. Det motsvarar 513 varv runt jorden med en biogasbil! 
Läs mer »

Plats för avfall viktigt i växande region

Ett av målen i den gemensamma avfallsplanen är att avfallshanteringen ska ha sin givna plats i planarbetet vid ny- och ombyggnation. För att säkerställa att kraven avseende utrymme och funktion blir tillgodosedda krävs god framförhållning. Planeringen ska syfta till att erbjuda goda möjligheter till källsortering, där kraven på tillgänglighet och god arbetsmiljö uppfylls. För att målet ska uppnås krävs god samverkan mellan olika delar av kommunens stadsplanerande funktioner.
Läs mer »

Succé för den mobila återvinningscentralen

Sedan november 2015 har SÖRAB testat en mobil återvinningscentral. Tanken är att den ska underlätta för de hushåll som inte har tillgång till bil, eller av annan anledning har svårt att ta sig till en vanlig återvinningscentral för att bli av med sitt avfall. Massor av glada invånare har tömt förråd och byrålådor på grejer och kommit till den mobila återvinningscentralen.
Läs mer »

Skolor i Täby och Upplands Väsby tog hem Matsalskampen 2015

När alla viktprotokoll granskats och sammanställts stod Löttingelundsskolan i Täby och Breddenskolan i Upplands Väsby som vinnare av varsin deltävling i Matsalskampen 2015. Dessa skolor fick 20.000 kr var i prispengar. Pengar som ska nyttjas till något kul för alla elever på de vinnande skolorna.
Läs mer »

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår